ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ «ОБЛАДНАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ» ВИДАЄТЬСЯ І ЗАСНОВАНИЙ ДОНЕЦЬКИ М НАЦІОНАЛЬНИ М УНІВЕРСИТЕТ ОМ ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ ІМЕНІ Михайла Туган-БАРАНОВСЬКОГО З 1998 Р.
Методи, які визначаються в ході досліджень в галузі соціального забезпечення з метою забезпечення доступу до державних і муніципальних утворень, у тому числі в країні і в країні.
Метою збірника є оприлюднення результатів наукових досліджень в області харчових технологій за допомогою відкритого доступу до публікацій дослідників, спрямоване на підвищення наукового рівня і сприяння обміну знаннями фахівців харчової галузі.
Основними завданнями збірника наукових праць «Обладнання та технології харчових виробництв» є:
- створення дискусійної платформи для аналізу та висвітлення останніх досягнень науки в області технологій, обладнання, процесів і апаратів харчових виробництв;
- здійснення наукової комунікації та активізація розвитку міжнародного співтовариства між науковцями і практичними фахівцями харчової галузі в інтересах їхньої професійної діяльності;
- розміщення інформації про актуальні теоретичні і прикладні дослідження зі створення нових прогресивних технологій і високопродуктивного обладнання, систем і засобів механізації трудомістких процесів і виробництв, а також із вдосконалення організації та підвищення ефективності харчових і переробних підприємств;
- створення відкритого інформаційного середовища, що забезпечує взаємодію між провідними фахівцями та молодими вченими в харчовій галузі;
- сприяння розвитку наукової школи Навчально-наукового інституту ресторанно-готельного бізнесу та туризму ДонНУЕТ, а також розширення зв'язків з науковими та освітніми спільнотами;
- сприяння розміщенню публікацій результатів дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук, сучасних доробок молодих фахівців та талановитих студентів;
- забезпечення легкого, зручного та оперативного доступу до інформаційних матеріалів з харчових технологій.
Редколегією журналу приймаються статті, пов'язані з питаннями сучасних напрямків підвищення якості харчових продуктів; моделювання та оптимізації процесів розробки харчових продуктів і обладнання харчової промисловості; нових технологій продуктів харчування; розроблення прогресивного високоефективного обладнання харчової промисловості; методів дослідження якості продуктів харчування; технологічних аспектів використання функціональних інгредієнтів; безпеки харчових продуктів; удосконалення процесів і апаратів харчових виробництв.
Важливою частиною редакційної політики є публікація статей, що мають практичне значення для державних діячів, науковців та інших професіоналів, які працюють у сфері харчових технологій України.
Періодичність видання - 2 рази на рік. Кінцеві терміни подання робіт 10 листопада і 10 квітня.
Усі статті проходять процедуру анонімного рецензування та відбору за участю науковців і професіоналів-практиків з України, близького зарубіжжя та країн Західної Європи.